top of page
  • Forfatters billedeKai Christiansen

V A L G 2022 !


Når man er tæt på 75 kunne valget godt blive mit sidste! Det er ubehageligt, når fortiden synes i den grad at dække sig ind over fremtiden! Men som filosoffen vist sagde, så lever man forlæns, men forstår livet baglæns! Når det ikke er der mere, så véd man først hvordan det skulle være levet! Egentlig har det været godt at leve i Danmark - da mine teenageår startede var jeg bange - ja skrækslagen for KRIG! Regeringen udsendte en pjece "Hvis krigen kommer!" Jeg voksede fattigt op - og læste "hvis" som "når"! Men mine fattige forældre, der egentlig havde opgivet livet - og de få ligeså ressourcefattige naboer i Sebberklosterskoven kunne intet gøre! Og livet gik da sin gang!

Det nuværende valgs begrundelse forstår jeg nu heller ikke rigtigt ?- Er det blot fordi vi ikke længere kan sælge minkpelse til russiske oligarkers ægtefæller?

En god ven fortalte mig, at "når du har afgivet din stemme, så har du ikke mere at skulle have sagt!" Han mente vist, at så var min mening i det man kunne kalde DET CIVILE SAMFUND med den frie INTERAKTION (samtale) mellem mennesker! Så var det slut! Så var det hele overgivet til DEN POLITISKE LOVGIVNINGSMAGT - og den egentlige magt - DEN PRIVATE ØKONOMISKE PENGEMAGT! Tjah!?

Man kunne for nylig læse her på facebook, at der nu havde været diktatur her i Danmark i 4 år - og nu ville Søren Pape indføre demokrati! Jeg har stor personlig respekt for Søren Pape - at tage til udlandet og finde en ægtefælle, og tage ham som indvandrer ymed til Danmark og gifte sig med ham - for det var en HAM! Og endog en sort HAM! Det er altså stærkt gået af en konservativ leder! Min fulde respekt! Det har jeg en konservativ ven der har prøvet! Det er bestemt besværliggjort!

Men mon ikke grundloven også har været gældende de sidste 4 år! Somme tider skal man læse meget før øjnene falder i! I grundloven er jeg særligt glad for paragrafferne 77 og 78! De er fundamentale for det danske enestående demokrati! ...... Som sagt har jeg ikke forstået hvad valget egentlig handler om - og som sagt så græmmes jeg over det meste der siges i en sådan "politisk udsalgstid" - med dagens tilbud - der inflateres dagen efter udsalget! Politikken synes helt underkastet økonomien. PENGE SKABER MENNESKER! Ikke omvendt! Men SOM SÅ MANGE ANDRE MANGLER JEG PERSPEKTIV FOR VOR "MODER JORD!" - "Far i himlen" er ved at blive til hykleri - i og med kultur og moral forfalder! ...... Jeg har tidligere talt om de tre kommende kriser:

- Den første var Coronakrisen - som vi nu lader som om ikke eksisterer længere - og var ved at skjule i den ubegrænsede FORBRUGSKULTUR - "Har du penge så kan du få...." Som det hedder i sangen.....

- Den anden krise er den økonomiske! Næeh det skyldes ikke Putin - Det skyldes, at vi - især i den vestlige verden! - har haft en kultur, hvor pengeproduktion er blevet det vigtigste og det ender nu i en krise, der ikke længere kan kontrolleres....og trods rigdom har skabt dyb fattigdom og ulighed blandt mennesker!

- Og så er den værste krise! MORDET PÅ MODER JORD! Det har jeg kun et billede på! MEN TÆNK! Hvis JORDEN var et æble, som "Vi" grisk, grådigt uhæmmet gnaskede løs på! Den dag vi også havde ædt kernerne, så vil REPRODUKTION af æblet (læs: JORDEN!) være umulig! Ork! Jamen når problemerne kommer - så har vi altid løst dem - og se! NASA forbereder sig allerede militært mod angreb fra rummet!

Hvad værre er - skulle vi virkeligt ønske REELT DEMOKRATI på jorden (og ikke kun i den russiske version!) - nemlig at alle skulle leve med et forbrug og produktion og leveforhold som i "den VESTLIGE VERDEN", så kunne løsninger på ovenstående KLIMA/ØKOLOGI/RESSOURCE KRISE være. 1. Man finder 3-4 planeter som jorden - og fordeler os alle snart 8 milliarder mennesker på disse! 2. For mig at se er alternativet, at finde KRITERIER FOR HVEM DER IKKE MÅ SIDDE MED VED DE RIGES BORD! - a. I USA har det overfladiske ydre kriterie "hudfarve" været afprøvet - og det er jo endt i ukontrollabel racisme! - b. I Nazityskland prøvede man det pseudovidenskabelige genetiske kriterie: "arisk race" - og nu er det i 80-året for Wannsee-konferencen vel en saga blot.. ? - c. Jeg kunne som det næste kriterie forestille mig et eller andet "religiøst kaudervælsk" - bare se hvor mange der her til lands kæmper for et "dansk" moral- og beklædningspoliti - der f. eks. vil straffe min mor for at gå med i bestemt tøj! Som egentlig blot er undergravning af TRADITIONELLE DANSKE VÆRDIER! .... Jeg ser denne UNDERGRAVNING AF TRADITIONELLE (DANSKE) VÆRDIER SOM BASERET PÅ:

A. EGOISME. "FRIHED" defineres som egocentrisme baseret på MAMMON. JEG er verdens midte (Gud!)...og H A R JEG penge er JEG meget værd og skaber Oog FUNDAMENTER i "hver-for-sig-fundet"... HAR du ingen penge, så er du en doven "nasser"...!

På det sidste har jeg mødt en del mennesker, der erklærer "Jeg tror på gud!" Når jeg så spørger: "Har du læst bibelen?" Så siger de: "Nej jeg tror ikke på bibelen - men jeg tror på Gud!" Gået på klingen - så viser det sig, at den Gud de tror på - lige præcis er som dem selv! En psykiater ville sikkert kalde det - narcissisme!

B. ETNOCENTRISME. VI er "det udvalgte folk", med den rigtige religion, som har gjort os selv rige (gennem imperialisme og udbytning)- og foragter og hader alle andre kulturer, der vil udbytte, udnytte og tage vores ting! "DE FREMMEDE"! En psykiater vil kalde det "PROJEKTION"! Derfor gør vi som den tidligere INTEGRATIONSMINISTER - lyver (om sin uddannelse) og kalder inkompetent SEGREGATION for integration! Som leder skaber et ministerium i kaos! Og! Står bag en PSEUDODANSK KULTUR baseret på foragtende DISKRIMINATION! Angribende traditionelle TRADITIONELLE DANSKE VÆRDIER! Men påstår politikerplat det modsatte!

C. NATIONALISME! FORSVAR AF NATIONEN - ikke gennem KULTURVÆRDIER - men med VÅBEN! KRIG SOM NØDVENDIGHED! med PENGE ("hvordan skal dette og hint finanseres - kun penge, penge, pengeløser problemer!...Med penge nok kan alle problemer løses...er ideologien)...

Flere penge til våben, flere penge til militær, flere penge til politi, flere penge til straffeforanstaltninger og lignende..

Færre penge til undervisning af børn og unge, færre penge til humanistisk kultur, færre penge til forebyggelse, pædagogisk arbejde, færre penge til børn og unge, behandling af sygdomme, ældre.....færre penge til "dovne Robert..."

HVEM ER FJENDEN EGENTLIG? DET ER ALLE ANDRE MENNESKER, DER IKKE ER SOM MIG!!!

Det er vel valgets egentlige temaer???

....... NEJ MIT MÅSKE SIDSTE VALG! HANDLER OM DET MODSATTE!

- A1. KÆRLIGHED TIL MENNESKER - B1. MAGTFRI DIALOG MELLEM MENNESKER OG KULTURER - som basis for DEMOKRATI! - C1. UNIVERSALUSME: EN FÆLLES MENNESKEHED PÅ EN FÆLLES JORD!

RESPEKT FOR MENNESKER, ANSVARSFØLELSE FOR MENNESKER - ÅBENHED FOR KULTUREL FORSKELLIGHED, DEMOKRATI, HUMANISME, BESKYTTELSE AF "MODER JORD"! ...... SÅDAN PRØVER JEG FAKTISK OGSÅ AT HANDLE - SOM PERSON!

Og nu er jeg igen bange for krigen, der skulle slutte alle krige..... Men min alder gør, at det måske skulle være ligegyldigt? Men for mine børns skyld ...! Men jeg H A R jo ingen børn! Kun mere eller mindre ligegyldige ting! ALLIGEVEL....! ALLIGEVEL!..... Hvor er mennesket dog et utroligt væsen - der kan S K A B E alverden - og Ø D E L ÆG G E ...

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page