top of page
  • Forfatters billedeKai Christiansen

FANTASTISK KONCERT I HAVEN!
Når man gennem 14 dagen sidder og udvikler sig til nervevrag ved 5 gange dagligt at se vejret på 4 vejrstationer - at se på vejrudsigten på den dag, hvor man har tænkt sig at invitere nogle af de bedste bluesfolk ned i haven og spille! Alle 4 vejroversigter siger regn.

Og så kommer dagen og man sidder og frygter at andre også læser vejrudsigter! Og bliver hjemme!

MEN

DOWNSHIFTERS kommer og spiller bare fantastisk og publikum begynder at myldre ind - endog børn (se billedet). Og folk jubler over de to brødre SUNE OG fødselaren KASPER BJERRES engagerede og engagerende musik. Dem mødte jeg for år tilbage, hvor jeg to gange optog dem på Bispensgade i Aalborg!

Blues er for mig gademusik. Robert Johnson og Johnny Shines stod på hver sit gadehjørne og spillede og konkurrerede om hvem der fik flest penge i guitarkassen - har Johnny Shines engang fortalt. De kaldte det "cutting heads"...

En Aalborgungersvend ville nu belære mig om Blues - og spurgte om jeg godt vidste, at det var Eric Clapton, der havde opfundet bluesmusikken!

Inden jeg kunne indvende noget - så brød en ny ungersvend ind og ville lige påpege, at det skam var Jim Morrison, der havde opfundet bluesmusikken!

Jeg prøvede at få indført myten om at Henry Sloan lærte Charlie Patton at spille blues - og han blev jo kaldt "the Father of the BLUES" (den gang troede jeg faktisk ikke at Henry Sloan virkeligt havde levet - men nu har man fundet både fødsels- og dødsattest)

I mellemtiden bevægede mundhuggeriet mellem de to ungersvende sig i fysisk retning - og så forlod jeg de der dengang kaldte sig THE CORNFEDS...

Og for ikke at blive involveret i fortædeligheder gik jeg ned til havnen i Aalborg - for at høre Big Creek Slim - billedet herfra - af den fremragende bluesfotograf Frank Nielsen - hænger stadig i mit vindue....!

OG nu var han der så - i min have - som verdensnavn -

BIG CREEK SLIM!

Og så begynder regnen vel at strømme?

Næeh!

Alle anstrengelserne med at stille parasoller op synes nu kun at skygge for solen.

Og BIG CREEK SLIM har udviklet sig til den dansker der mere end nogen anden har integreret bluesen fra DEEP DOWN i sin personlighed. Han spiller ikke bare bluessange - BIG CREEK SLIM E R THE BLUES! En god ven, som ved det der er værd at vide om Blues og undertegnede blev enige om han nok var blandt de fem mest AUTENTISKE klassiske bluesudøvere i verden! Jeg kender ikke de fire andre - det gør Peter! Nej! Det var ikke regnen der øsede - det var BIG CREEK SLIM som øsede af hans righoldige klassiske repertoire og egne sange!

Til sidst måtte regnen da komme med den tyske mundharmonikavirtuos HOLGER "Hobo" DAUB og

guitaristen TIM LOTHAR!

Men nej!

Og de to vildt omrejsende, der spreder bluesmusik over hele Europa - spillede gevaldigt veloplagte TIM LOTHARS sange, som meget handler om at rejse rundt i verden (se hans utallige billeder af togstationer på FB!)

Og det ligger ligesom i HOLGERS "HOBO" tilnavn at han også er omfarende - og der hvor vi tidligere meget har amerikansk Blues, så har HOLGER fundet en enestående Blues i Portugal - den bør man altså lytte - den hedder "Fado" og findes på cd'en "Neu Darchau" - med HOLGER HOBO DAUB & TIM LOTHAR....

HOLGER holder også mundharmonikakurser - et sådant ville vi have afholdt på "Odden" sidste år - men det forhindrede vor gode ven KRISTOFFER PREUTHUN MØLLERs chokerende alt for tidlige død - 36 år gammel!

Og ligesom HOLGER & TIM sluttede en fantastisk koncert - så gik himlen nu i oprør med torden lynild og vand, der skyllede ned....

Én sagde, at det muligvis var Kristoffer, der havde holdt regnen tilbage fra det

hinsides ....?
Jeg var færdig og faldt om på sofaen....

Men så kom min hjælpsomme genbo - ERIK HAGNER - som jeg skylder stor tak for at stille lydudstyr op - og hente det tilbage!

Tak også til "FIND NISSEN", der dokumenterer seancerne på video - hvor de snart vil kunne ses på min hjemmeside: www.samfundsblues.dk

Den redigeres af Bjarne Guldhammer Skjerbæk, som også redigerer vort blad - nu udkommet i 3. Udgave!

Tak til Bjarne for dette!

Sidst men ikke mindst tak til enestående Maria Watt Hermansen - der sørger for at finde teams, der gør vore sammenkomster i haven bliver en succes!

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page