top of page
  • Forfatters billedeKai Christiansen

A N G S T !


Det var i 2008. Jeg havde fået diagnosticeret anæmi - der senere skulle vise sig at være kræft! Det var min sidste fest! De andre havde efterladt mig på et værtshus! Her sad jeg og følte mig forladt - af verden kl. 01,00! Så kom hun hen mod mig! En flot kvinde på ca. 25 somre! "SKAL VI TO FØLGES HJEM I AFTEN!" - spurgte hun! Da jeg havde glippet et par gange med øjnene - og så faldt ti-øren! "SELVFØLGELIGT!" - sagde jeg! Jeg vidste godt hvem hun var - men kendte hende egentlig ikke!

Så vi begav os på vej gennem byen! På vejen snakkede vi om løst og fast! Det betød ikke så meget! Nej det var de erkendelser der foregik i mig! Når man som flot kvinde går hjem fra byen om aftenen efter kl. 1. Så må man hele tiden sikre sig hvem der går bag én! Som kvinde går man ikke alene gennem parken - man véd aldrig hvem, der kunne sidde på lur? Man holder udkig med biler, hvor der kan springe mænd ud fra! Alle ens sanser er aktiveret mod angstskabende uforudsete hændelser! Hvis du er kvinde! Sådan havde jeg egentlig aldrig tænkt før - når jeg gik hjem! Og så tænkte jeg på hvor forfærdelig den mandsliderlige erobrings- og krigskultur er Det må det voksne menneske kunne ændre! ........... Og så skete det så i min hjemstavn - udenfor et supermarked, hvor jeg for nyligt har været inde i og handle - og hvor jeg for et par år siden sad med to gutter fra det nordlige Jylland - på værtshuset "Tempo" på Vesterbro i Aalborg og lyttede til blues! "THE CROSSROAD"! Når du møder en kvinde, der måske ikke helt har styr på sig selv efter en lang festaften - så er der to handlemuligheder.. 1. Du kan prøve at bringe hende velbeholden hjem! 2. Eller du kan prøve at udnytte hendes hjælpeløshed til EGOISTISK tilfredsstillelse! De rige har ligefrem øer, hvortil mindreårige indfanges -og misbruges (f. eks Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell og deres komplot!).... De mest indbringende erhvervsobjekter synes pt. at være handel med - Våben - Narko - Kvinder ....... Det er ravruskende galt med den mandlige liderlige erobrings- og krigskultur! Det SKAL ændres! Nu kender jeg en pige, der nærmer sig puberteten og må lære hendes vigtigste ord for hende - i denne verden: "NEJ"! Nej! Lad os skabe en anden livskulturkultur byggende på reel kærlighed - end den magtfulde undertrykkende, der nu nok kommer til at præge verden - efter Putin! Synes jeg, som af FB's - moralvogtere er anklaget for at sprede had! Fordi jeg har citeret TRUMP! Slå "TRUMP ON WOMEN" op på Google! Og du vil som jeg - være på "FB-afveje"! ....... Nu har hans "med/modstykke" - Vladimir Putin så spredt den værste egoistiske, etnocentriske, nationalistiske HADKULTUR! Og nu følger så den helt store satsning på destruktionsmidler! Det der ikke lykkedes for TRUMP - nemlig at få NATO til - at købe alskens militære destruktionsmidler i USA! Det ser nu ud til at være lykkedes for PUTIN...? Han er så smart, siger Trump!

Og alligevel Så har han - på den anden side dog også har fået mennesker til at stå socialt sammen, omsorgsfuldt ansvarligt med empatisk respekt for mennesker ( Se Erich Fromms bog fra 1960: KUNSTEN AT ELSKE! Her fremgår min etiske grundholdning! Nej kære FB-moralvogter: Jeg er ikke hadspreder! TVÆRTIMOD! ..... Men hvis jeg ikke husker meget fejl, så er det ikke mere end et par år siden, at der var "en del" (der ofte kalder sig "rigtige danskere") - der endda spyttede på tilsvarende flygtende immigranter? Er det mon noget der vender tilbage inden de tre år de nuværende er lovet "fred"? "Visse elementer" kunne vel igen begynde at harcelere diskriminerende mod invandrere??? Eller tager jeg fejl? ...... Ellen Keys skrev år 1900 en bog, hvor hun påstod, at det 20. århundrede ville blive "BARNETS ÅRHUNDREDE".... Alligevel lykkedes det - for det mest morderiske destruktive væsen på jorden - MENNESKET - at slå mindst 108 millioner artsfæller ihjel!!!

Jeg sidder og overvejer om man kunne kalde det 21. århundrede for "DE UNGE PIGERS ÅRHUNDREDE"? Med Malala og Thunberg m.fl....! (se videre i Naomi Kleins bog: "Sådan ændrer vi alt - så intet bliver som før"...)

MEN nu skal der så bruges uanede ressourcer på DESTRUKTIONSMIDLER - - truende børn, kvinder til at flygte ..hvor må de være? og MODER JORD BLØDER! Fader vor! og A N G S T !

MENESKEHEDEN SYNES AT HAVE SVÆRT VED AT BLIVE RIGTIG ANSVARLIGE VOKSNE OG RESPEKTERE ANDRE MENNESKER - OG TAGE OMSORG FOR MENNESKER OG VOR UDPINTE JORD! - EGOISME, - ETNOCENTRISME - NATIONALISME BLOKERER TIL STADIGHED FOR MENNESKERS SOCIALE KÆRLIGE SOLIDARISKE UDVIKLING! That's THE HUMAN B L U E S !

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page