top of page
  • Forfatters billedeKai Christiansen

Musikalsk kan jeg stadig ikke klappe i takt!


B L U E S !

Jeg blev født med det - fattigdommen, undertrykkelsen, mindreværdfølelsen, depressionen, melankolien... The Blues!

Men jeg formåede ikke at overføre det til menneskelig kultur! Og BLUES er meget mere end musik! F. eks. er Langston Hughes digte fantastisk blues!

Musikalsk kan jeg stadig ikke klappe i takt! Jeg må se på andre - og så gøre det samme ! Der har også ført til at jeg ikke bryder mig om at gå i takt - det minder mig om den krig, som jeg altid har været så bange for - og aldrig kunnet se meningen med. Jeg finder, at krig er et stort angreb på hele den menneskelige kultur...

Hvis man som jeg ikke kan musikalsk blues, så må man kompensere - og få andre der kan til det! I 000'erne blev jeg halvtilfældigt formand for en splittet bluesforening B'Sharp i Silkeborg. Her mødte jeg utallige fine mennesker, der kunne det jeg ikke kunne - spille og synge BLUES! ....... Det forfulgte mig efter jeg måtte stoppe med alt - fra 2008! Jeg blev syg! Arbejde, formandskab og fritidsaktiviteter iøvrigt! Jeg var diagnosticeret med ANÆMI - jeg kunne ikke producere røde blodlegemer - og vaklede som følge heraf afsted... "Det må have en dybere årsag!" - sagde lægen! Jeg prøvede at deltage i B'Sharps generalforsamling - i marts 2012 - men faldt om og blev kørt på hospitalet i Viborg! Efter utallige undersøgelser - sidst en koloskopiundersgelse viste sig - en kæmpe kræftsvulst i tyktarmen - i september 2012!! Jeg troede at alt var forbi! Der ville ikke blive jul i år - for mig! Få dage efter blev jeg så opereret - og en måned efter begyndte jeg at få det bedre! "Men du skal have kemo" - rådede en Viborg læge! Den kendte amerikanske bluesmundharmonika spiller JAMES HARMAN skulle tre gange have spillet i min stue! I første omgang blev det forhindret af coronaen! Sidste gang var han blevet syg ligesom jeg - og kom ind i et forløb lignende mit - tarmkræft, kemi, blodpropper! Aftenen efter vi havde haft koncert i haven den 23. maj 2020 erfarede jeg, han var død af en blodprop i hjertet! Jeg sad og følte mig virkelig heldig - min blodpropper var i benet - som jeg havde fået opereret nytår 2012/2013!

I 2014/15 havde jeg følt mig så rask, at jeg kunne tage til European Blues Challenge - i 2014 med en der altid har stået mig - verdens mest autentiske bluesguitarist Big Creek Slim - en forlængelse af de gamle klassikere!

Men året efter blev et vendepunkt! Jeg mødte tilfældigt to unge schweizere - ved indgangen hvor der skulle spilles! Vi kom i en vild diskussion og blev smidt! Her sagde - den ene Yannick Nannette (oprindeligt fra Mauritius) - "Vi dedikerer vor hovedsang imorgen - "On and on.." til dig!" Det gjorde mig mundlam - jeg havde hørt amerikanere sige så meget.... Men han og Thierry Jaccard gjorde det minsandten: "This is for Kai!"... Vi sludrede lidt bagefter - og tog hjem til hver sit! Kort tid efter skrev Thierry så til mig, at de kom til Aalborg - om jeg havde noget de kunne lave den 3. søndag i august? Jeg prøvede - og pludselig erindrede jeg, at Mike Hecchi og co. havde spillet i min have juni 2010 efter restaureringen af mit hus! Det kunne jo gøres igen: Så jeg gik ned og lånte 100.000 kr. - suppleres med min pension på ca. 19000 kr. - brutto månedlig!

....Og nu har 100 ca. musikere spillet i haven 25 koncerter passeres 2023 (4/5 er blevet coronaaflyst!) .... Og vi har principper:

1. Musikerne skal betales ordentligt! (Vi har aldrig forhandlet pris - vi har sagt: "I får det her i kompensation for anstrengelsen" - og alle musikere har så bare sagt: "Tak!"! 2. Vi skriver Ikke kontakt - det handler om GENSIDIG TILLID! 3. Det skulle være privat! Ingen entre - intet regnskab! En familiefest - for den familie jeg ikke længere har .! (Min søster døde som den sidste 2002!)... 4. Der skulle være fri mad, vin, øl, kaffe, te mv. - til alle! 5. Selvfølgeligt håber vi publikum betaler "noget" for dette - men det bestemmer man selv! Her kniber det nok lidt! Arrangementet sidste år i august kostede os f. eks over 30.000 kr - og vi fik ca. 7000 kr. ind ... Det er vel logik for alle - at det desværre ikke kan forsætte..!

Men vi har dog planlagt 4 aktiviteter i 2023!

- bl. a håber vi, at "THE TWO" (YANNICK NANNETTE & THIERRY JACCARD vender tilbage med ingen ringere en BIG CREEK SLIM - og så forhandler vi lidt med en tredje! Det sker 20. August 2023 kl. 14-19! Som sædvanligt i haven - Wibergsgade 20 Silkeborg

THORBJØRN RISAGER & EMIL DALSGAARD har vi lavet aftale med 3. juni kl. 20 - i haven! Den fjerde aktivitet er et mundharmonikakursus med den enestående HOLGER HOBO DAUB fra Hamburg!

Den første aktivitet er af helt privat karakter!

Og selvfølgeligt skal jeg takke "de faste": Først og fremmest MEDARRANGØR MARIA WATT HERMANSEN KRISTOFFER PREUTHUN MØLLER, der tager "det tunge" FIND NISSEN, der dokumenterer ERIK HAGNER, der leverer lydudstyr Samt "Team MARIA" - det tager sig af alt andet!

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page